In Oudewater gaan we op de fiets! ‘Daarom: betere fietspaden en –parkeerplekken.

2022-03-07 Openbare ruimte 2.jpgmaandag 07 maart 2022 21:54

Stoepen, straten, gazons en plantenbakken; waar je ook kijkt in onze woonomgeving kom je de gemeente tegen. In een verzorgde gemeente is het prettig wonen, komen bezoekers graag terug en wordt het weggooien van zwerfvuil ontmoedigd.

De openbare ruimte moet niet alleen verzorgd maar vooral veilig zijn en uitnodigen om te gaan fietsen en wandelen, in plaats van de auto te pakken. De ChristenUnie-SGP zet zich daar als fietspartij al jaren voor in. De fietsinfrastructuur verdient een verbeterslag.

Welk plannen heeft de ChristenUnie-SGP Oudewater met de openbare ruimte?
*Investeren in de fiets. Conform het fietsbeleidsplan dat de ChristenUnie-SGP heeft voorgesteld moet de fietsinfrastructuur verbeterd worden, zodat het makkelijk en prettig is om de fiets te pakken.
*Invoeren van verstandig parkeerbeleid in de binnenstad, waarbij fietsen gestimuleerd wordt. Inwoners van de binnenstad hebben in ieder geval recht op 1 vergunning per huishouden. Het (eventueel betaald) bezoekersparkeren concentreert zich op de Waardsedijk.
*Het masterplan Binnenstad wordt sober en doelmatig uitgevoerd. *Ecologisch groenbeheer op de juiste plaats. De huidige locaties langs de Vierbergenweg vormen een rommelige kennismaking met Oudewater voor bezoekers en worden daarom ingewisseld voor andere locaties.

Lees meer over onze plannen in ons verkiezingsprogramma: https://oudewater.christenunie-sgp.nl/45678

 

« Terug

Reacties op 'In Oudewater gaan we op de fiets! ‘Daarom: betere fietspaden en –parkeerplekken.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.