Aan het college van Oudewater vragen gesteld over 'De Weeskinderen' van Oudewater

Kinderen buitenzaterdag 19 september 2020 14:03

Art. 32-vragen over het schilderij ‘De Weeskinderen van Oudewater’
Is het college het met de ChristenUnie-SGP eens dat het schilderij ‘De Weeskinderen van Oudewater’ een uniek stuk historie
van Oudewater weergeeft, en daarom gekoesterd en voor de Oudewaterse gemeenschap bewaard moet worden? (1)

  1. Is het college het met de ChristenUnie-SGP eens dat dit schilderij ten onrechte onbekend is onder de Oudewaterse bevolking?
  2. Is de gemeente Oudewater eigenaar van het schilderij?
  3. Klopt het, dat met het plaatsen van een scheidingswand in het stadskantoor het schilderij niet meer publiek toegankelijk is? Klopt het, dat dit strijdig is met de bedoeling om dit schilderij hier te hangen om het algemeen toegankelijk te maken?
  4. Heeft het college al nagedacht over de toekomst van dit schilderij (en dat van andere kunst in het stadskantoor), als het stadskantoor afgestoten wordt?
  5. Wil het college zich inspannen om het schilderij onder te brengen op een voor de Oudewaterse gemeenschap toegankelijke locatie (bijvoorbeeld in hetzelfde pand met een nieuwe functie, of in de ‘Huiskamer van de stad’)
  6. Is het college het met de ChristenUnie-SGP eens dat de historie van het weeshuis in Oudewater wat onderbelicht is?
  7. Welke mogelijkheden ziet het college om deze historie meer voor het voetlicht te brengen, bijvoorbeeld op het gasplein, waar het weeshuis zich bevond? Ziet het college kansen tijdens de renovatie van het gasplein in het kader van het ‘Masterplan Binnenstad’?

Vincent Bos

12 september 2020

  1. https://youtu.be/7HKLhp5tQdk

« Terug

Reacties op 'Aan het college van Oudewater vragen gesteld over 'De Weeskinderen' van Oudewater'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.