ChristenUnie-SGP Oudewater niet blij met verdwijnen bushaltes buitengebied

2019-12-11 Bushaltedinsdag 10 december 2019 21:19

In het buitengebied van Oudewater verdwijnt een groot aantal bushaltes met het ingaan van de nieuwe dienstregeling van 2020. De ChristenUnie-SGP is hier niet blij mee. ‘Hierdoor wordt het busvervoer in het buitengebied onaantrekkelijker en zullen mensen sneller de auto pakken. Dat is ongewenst, want de auto is geen duurzaam vervoersmiddel.’

Op Willeskop en Rosendaal (richting Gouda) verdwijnen 7 bushalten. De ChristenUnie-SGP vraagt het college de bezwaren over het verdwijnen van bushalten in het buitengebied van de gemeente Oudewater zo spoedig mogelijk bij Syntus en de Provincie onder de aandacht brengen, en zich in te zetten deze sanering per 15 december tegen te gaan.

Niet optimaal
Wel blij is de ChristenUnie-SGP met doortrekken van buslijn 5 van Woerden naar Tappersheul. Nu is de Vierbergenweg nog het eindpunt. ,,De route is echter nog niet optimaal’’, zegt Bos. ,,Vanuit Oudewater doe je er bijna drie kwartier over in Woerden te komen. De fiets en buurtbus zijn veel sneller. Maar als het regent, is fietsen niet prettig, en in de spits zit de buurtbus snel vol, zelfs als er met twee busjes gereden wordt.’’ 

Hij wil dat wethouder Walther Kok (openbaar vervoer) gaat proberen een busverbinding te krijgen via de Burgemeester Van Zwietenweg en via Waarder. ,,Dan is de reiziger sneller op het NS-station Woeden, de werknemer sneller op Tappersheul en rijdt er een bus regelmatig door Waarder.

Anderen die frequent reizen met de bussen van Syntus Utrecht zullen er vanaf dit weekeinde aan moeten wennen dat alle vertrektijden in Woerden wijzigen. Dat werkt ook door in de haltetijden onderweg.

https://www.ad.nl/woerden/protest-tegen-het-verdwijnen-van-zeven-bushaltes-in-oudewater~a9c2c9e1/

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP Oudewater niet blij met verdwijnen bushaltes buitengebied'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.