Onderhandelingen op stoom: procesbegeleider benoemd

donderdag 31 mei 2018 21:00

De onderhandelingen over een coalitie van VVD-D66, De Onafhankelijken en ChristenUnie-SGP zijn in volle gang. De partijen hebben een duidelijk procedure afgesproken en een procesbegeleider benoemd. Maarten Divendal, in het dagelijks leven burgemeester van De Ronde Venen, begeleidt en co├Ârdineert de onderhandelingen.

De gesprekspartners willen de vaart erin te houden, zodat in de raadsvergadering van 12 juli het coalitieakkoord kan worden gepresenteerd. Wel gaat zorgvuldigheid boven haast. 

Naar ‘Haags’ voorbeeld zijn de specialisten van de drie partijen de komende weken intensief met elkaar in gesprek om afspraken te maken over tal van onderwerpen. Dat gebeurt in vier zogenoemde tafels, gegroepeerd rond de thema’s:  Speerpunten, Samenleving, Ruimte en Financiën &Samenwerking Woerden. Elk van de zijtafels heeft een onafhankelijke voorzitter en een notulist. Ook de burgermeester krijgt, als portefeuillehouder van onder andere openbare orde en toerisme en recreatie en als voorzitter van de Raad, de gelegenheid om zijn ambities voor de komende periode kenbaar te maken aan de onderhandelaren.

Vincent Bos: ‘We zitten op het goede spoor en zien uit naar een mooi resultaat waar veel van de idealen van de ChristenUnie-SGP in voorkomen.’ 

« Terug

Reacties op 'Onderhandelingen op stoom: procesbegeleider benoemd'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.