Beste ChristenUnie en SGP stemmers,

vrijdag 04 januari 2013 22:01

Laat ik beginnen met u allemaal een gezegend en gelukkig 2013 toe te wensen. Dat God u allen het komend jaar mag beschermen, leiden en inspireren. Dat Hij u, uw familie en vrienden een goede gezondheid wil geven.

Ik wil u ook allen bedanken voor uw gebeden. Het afgelopen jaar is, zoals gebruikelijk een druk politiek jaar geweest. Belangrijke besluiten zoals b.v. de benoeming van onze nieuwe burgemeester, de uitwerking van de samenwerking met Woerden, de begroting voor 2013, het voortbestaan van het zwembad, maar ook de invulling  van de vele gewijzigde regels en wetten, met namen in het sociale stelsel, vanuit de Rijksoverheid heeft ons in 2012 behoorlijk bezig gehouden. In al deze zaken hadden we veel wijsheid nodig. God alleen kon ons deze wijsheid geven. Nogmaals onze hartelijke dank voor uw gebeden in deze.

Nu staan we aan het begin van een nieuw jaar. Ook dit jaar staan er grote veranderingen voor de deur, belangrijke besluiten zullen genomen moeten worden. Wat had u gedacht over het definitieve besluit over ons zwembad. De toekomst van het huidige zwembad is zeer onzeker. Plannen zijn gemaakt, en afgelopen december gepresenteerd. De vraag of dat allemaal haalbaar is, moet de komende maanden helder worden. De samenwerking met de gemeente Woerden zal verder uitgewerkt moeten worden. Ook dat is geen eenvoudige zaak. De begroting voor 2014 zal voorbereid moeten gaan worden. Als ik er alleen maar aan denk, krijg ik al de kriebels. Immers, de nieuwe regering heeft draconische bezuinigingsmaatregelen in voorbereiding. Maatregelen die we allemaal gaan voelen. Of je het nu leuk vind of niet, ook deze gemeenteraad zal er niet aan ontkomen om besluiten te nemen die door maar weinig mensen in dank afgenomen gaan worden. Maar het geld is op.

Wat mijzelf betreft: het is u bekend dat ik op 7 februari a.s. het politieke stokje ga overdragen aan Jan Broere. Hij zal dan tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 de ChristenUnie-SGP fractie in de gemeenteraad zitting hebben en u, als kiezer hierbij vertegenwoordigen.

Velen hebben aan mij gevraagd waarom ik nu ga stoppen. Mijn antwoord is heel eenvoudig: ik ben niet van plan om nog mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Ik ben nu 68 jaar, heb 11 jaar in de raad mogen zitten en wil graag het politieke stoje aan de jongere generatie overdragen. Jan Broere heeft bewezen om het raadslidmaatschap naar behoren te kunnen vervullen, ik werk al sinds 2002 met hem samen en wil hem nu de gelegenheid geven om zich lekker warm te lopen voor de komende verkiezingen. Ik  heb er alle vertrouwen in dat hij een goed raadslid zal zijn en uw belangen op een juiste wijze zal vertegenwoordigen. Ik heb dan wat meer tijd om samen met mijn vrouw o.a. meer aandacht  te besteden aan onze eigen familie en vrienden, kinderen, kleinkinderen en, sinds 7 maanden, ook aan ons eerste achterkleinkind.

Rest mij nog u allen te bedanken voor uw steun, vertrouwen  en zeker heel belangrijk uw gebeden die u de afgelopen 11 jaar aan mij als raadslid heeft gegeven..

Met de hartelijke groeten,

Hans Alles
Raadslid ChristenUnie-SGP fractie

« Terug

Reacties op 'Beste ChristenUnie en SGP stemmers,'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.