Stedenbouwkundige visie Westerwal vastgesteld

Puzzelaars Westerwal, foto.jpegzaterdag 02 mei 2020 16:02

De gemeenteraad van Oudewater stelt de stedenbouwkundige visie met de uitgangspunten voor de ontwikkeling van Westerwal vast.
Raadslid Jan Broere: ‘De Westerwal/Havenkwartier komt eindelijk in een ontwikkelingsfase. Dit hebben we te danken aan een design- en landschapsarchitectenbureau dat als specialiteit ‘puzzelen’ heeft: Uiterst complexe bouwlocaties tot ontwikkeling brengen.

Werken en wonen op de Westerwal pakken zij op een hele slimme manier aan, door te schuiven met huizenblokken, loodsen, geluidswallen en gebouwen die als buffer tussen wonen en werken dienen. Hierdoor blijven alle normen, bijvoorbeeld voor geluid, keurig binnen de wettelijke kaders.’

De continuering machinefabriek is gewaarborgd op deze locatie. Zij het dat uitbreiding milieutechnisch niet meer mogelijk is.

Broere: ‘Op basis van analyses door middel van tekenen en rekenen is er een uitgewerkte visie ontstaan. En deze is nog financieel haalbaar ook. Door dit grote project op te knippen kan er binnen afzienbare tijd gestart worden. Zo’n 65 woningen waarvan er 10 van € 200.000. Starterswoningen dus, het paradepaard van de ChristenUnie-SGP: Om onze jeugd in Oudewater te houden!’

‘Een puzzel van 5000 stukjes leg je niet op één avond. Maar de buitenkant is van de puzzel is nu af.’

« Terug