Herstel oevers Lange Linschoten

vrijdag 08 juni 2018 20:28

Tijdens de gemeenteraadsvergadering gesproken over de oevers van de Lange Linschoten. Al jaren zijn de wegen in de Linschoten gevaarlijk: steile kanten, nauwe wegen, afkalvende taluds. Er is zelfs een noodverordening van kracht geweest!

Het dossier Lange Linschoten speelt al jaren. Dat komt onder meer omdat er heel veel betrokkenen zijn: de bewoners, het waterschap, de gemeenten Oudewater en Montfoort en de eigenaar van het Huis te Linschoten. 

Wat gaat er nu gebeuren? Door het aanleggen van een goede beschoeiing, te zien of een fietsstraat mogelijk is en het verminderen van het aantal bomen worden de Noord- en Zuid-Linschoten zandweg veiliger, de dijken steviger en het water goed bevaarbaar.

Tijdens de raadsvergadering is een goede oplossing voor deze ingewikkelde situatie gepresenteerd. In de komende jaren wordt dit langlopende dossier opgelost!

Jan Broere: ‘We zijn blij met de vele creatieve oplossingen, zodat de bedragen zelfs naar beneden bijgesteld kunnen worden. We hopen op een snelle uitvoeringen.” De ChristenUnie-SGP stelde 3 kritische vragen: hoe gaan we om met het zwaar verkeer, wat doen we met de grond aan de ‘landkant’ van de dijken en de bagger-afspraken met het waterschap. Na een heldere toelichting op deze aandachtspunten kreeg het stuk de steun van de ChristenUnie-SGP.

Het hele voorstel lees je hier: https://gemeenteraad.oudewater.nl/Vergaderingen/Gemeenteraad/2018/07-juni/20:00#agendaRow1493

« Terug

Reacties op 'Herstel oevers Lange Linschoten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.