Vincent Bos (20) nieuwe lijsttrekker ChristenUnie-SGP Oudewater.

woensdag 25 oktober 2017 21:39

De leden van de ChristenUnie Oudewater hebben Vincent Bos unaniem verkozen tot lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Daarmee heeft de ChristenUnie-SGP de jongste lijsttrekker ooit bij de gemeenteraadsverkiezingen in Oudewater.

De afgelopen jaren heeft Vincent al ervaring in de politiek opgedaan als lid van het bestuur en de steunfractie van de ChristenUnie-SGP in Oudewater. Als student Bestuurskunde en stagiair bij de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie is hij ook in het dagelijks leven op de politiek betrokken. In het kader van verjonging van de gemeenteraad wil de ChristenUnie-SGP hem nu alle ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen. De eerste plaats op de kieslijst biedt daar alle ruimte toe.

“Ik ben dankbaar en trots dat ik deze taak op me mag gaan nemen. Deze raadsperiode wil ik mij gaan inzetten voor een verjonging, verduurzaming en verbetering van Oudewater en haar bestuur. Zo kunnen we onze stad nog mooier maken dan ze nu al is!”.

Het bestuur van de ChristenUnie is erg blij met zijn kandidaatstelling. “We vinden het erg belangrijk dat jonge mensen op leeftijdsgenoten kunnen stemmen. Zo wordt ook hun geluid gehoord. Jongeren hebben de toekomst en verdienen onze aandacht. Niet alleen in woord, maar ook in daad”, zegt Marja Benders. Er staan nog meer nieuwe namen op de lijst, zoals Anne Alles (20), werkzaam bij een marketingbedrijf, op plek 4, Mark Verweij (19), student Geschiedenis, op plek 10 en Johan Slot (21), student Psychologie, op plek 24.

Ook Jan Broere, momenteel raadslid namens de ChristenUnie-SGP, kandideert zich voor een nieuwe raadsperiode.  Hij hoopt namens deze fractie een tweede raadszetel in te kunnen nemen. Marja Benders: “Zijn jarenlange ervaring en in de politiek en dossierkennis maken hem tot een uitstekend kandidaat-raadslid. De combinatie van ervaring en kennis samen met nieuwe, frisse inzichten, maakt van deze twee kandidaten een uitstekend duo voor de aankomende verkiezingen.”

« Terug

Reacties op 'Vincent Bos (20) nieuwe lijsttrekker ChristenUnie-SGP Oudewater.'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.