Gratis € 250

Free.jpgzaterdag 08 juni 2019 20:34

De gemeente maakt werk van haar energieprogramma. In 2030 willen we 50% minder CO2 uitstoten, en in de toekomst moet dat naar 0%! Maar de gemeente kan dat niet alleen. Raadslid Jan Broere schreef een bijdrage voor de IJsselbode:

Binnen het Duurzaamheidsprogramma in Oudewater is de energietransitie één van de hoofdthema´s.

Mensen te motiveren om concreet iets te doen voor zoiets ongrijpbaars als  ``het milieu`` of ``het klimaatprobleem´´ is een lastige. Wist je dat je vaak wel tot 35% op je energiekosten kunt besparen?

Maar je moet er wel eerst geld voor investeren zult u zeggen. Klopt.  Maar Ledverlichting, muurisolatie en zonnepanelen zijn wel besparingen met een verdienmodel.

Maar voor de snel verdieners onder ons  heeft de ChristenUnie-SGP bespaartips die € 250- opleveren en niets kosten. Zet je verwarming  1 graad lager: € 70. Bedek je radiator met radiatorfolie: € 25-. Zet je elektrische apparatuur  echt uit ipv  stand-by  :  € 60-. Was op lagere temperatuur 40 ipv 60: € 20-. Zet je verwarming nachts op 15 graden:  €  80-.

Zuinig omspringen met de natuurlijke hulpbronnen en het milieu, zodat een goede rekenmeester vaak ook een goede rentmeester is van de aarde.

« Terug